Of het nu gaat om het magazijn met voorraad, de gaderobe of uw kantoor; opruimen loont!

Weleens een product in uw magazijn (terug)gevonden terwijl u bijna zeker wist dat u het niet (meer) had? Bij een onoverzichtelijk magazijn is de voorraad groter dan gedacht, met de kans dat er dubbele bestellingen worden ingekocht. Daarom levert een overzichtelijke opslagruimte altijd geld op.

U komt op uw kantoor en ziet dat de vorige gebruiker het bureau keurig heeft achtergelaten. De werkdag kan beginnen, heel fijn. In de praktijk blijkt dit helaas niet altijd het geval. Vaak heeft dit te maken met te weinig opbergmogelijkheden. Met name bij flexwerkplekken is een goed werkend opbergbeleid essentieel. Tip: besteed het laatste kwartier van de werkdag aan het opruimen en ordenen van de werkplek. Een opgeruimde werkruimte geeft ruimte in het hoofd.


Wanneer u een nieuw bureau aanschaft, is het goed om eens na te gaan wat de afmetingen van uw werkruimte minimaal moet zijn. Men koopt vaak een te groot werkblad waardoor er spullen op blijven liggen die niet noodzakelijk zijn en afleiden. Efficiënt werken levert tijdwinst op.


Herkenbaar? Schoenen op de kast in plaats van in de garderobekast. Kleding die altijd rondslingert. Het geeft een rommelige en ongastvrije indruk. De bezem erdoor schept netheid.

 

Hoe mooi is het om na de zomer opgeruimd te beginnen.