Oudholland helpt graag met het optimaal vormgeven van bedrijfsruimtes.

Advies over kleurgebruik speelt hierbij een belangrijke rol. Kleuren hebben namelijk veel invloed op de sfeer en de uitstraling van een ruimte. Daarnaast heeft 

kleur ook een zeer belangrijke invloed op onze stemming en productiviteit.

Roze geeft energie en groen zorgt voor rust. Het is daarom van belang om voor het maken van een kleurkeuze te kijken naar de functie van de ruimte. Je kunt kantoren of concentratieruimtes voorzien van kleuren die het werkplezier en de productiviteit stimuleren. Dit door te kijken waar er behoefte naar is in de ruimte. Als er behoefte is aan concentratie of dynamiek dan kan kleur een belangrijke rol spelen.

                                                                   

Neem bijvoorbeeld een kantoorwerkplek, de functie is geconcentreerd werken. De behoeftes zijn dan bijvoorbeeld rust en focus. In dit geval zou blauw een goede keuze zijn. Het is namelijk een frisse kleur met een kalmerend effect. Ideaal voor een concentratiewerkplek. Hieronder leest u nog een aantal voorbeelden van kleuren met hun werking.

 

Groen is een frisse en ontspannende kleur. Groen werkt rustgevend en stress verminderend. Daarom kan dit een goede keuze zijn voor bijvoorbeeld een bedrijfsrestaurant.

 

Geel heeft een frisse en open uitstraling. De kleur geel maakt ons gelukkig en stimuleert creativiteit. Daarom is dit een goede optie voor een scrumruimte.

 

Paars heeft ook een rustgevende werking. Ook straalt paars luxe en zelfverzekerdheid uit. Een mooie optie voor een vergaderruimte.

 

 

Ook kunnen wij met kleur een ruimte optisch veranderen. Zo kunnen wij een ruimte smaller, breder of ruimer laten ogen. Hierbij wordt er gekeken naar de vorm van de ruimte. Wij kijken welke wanden een kleur moeten krijgen om het gewenste effect te bereiken. Hoe donkerder de kleur hoe groter het effect wordt. Hier een aantal voorbeelden van het effect van kleur op de ruimte.

 

 

Verlagen en verbreden:

U kunt het plafond lager laten ogen door het een kleur te geven. Hierdoor lijkt de ruimte ook gelijk breder.

 

 

 

Hoger en smaller:

Door twee tegenoverliggende muren een kleur te geven oogt de ruimte hoger en smaller.

 

 

 

Minder diep:

Wanneer u de achterwand van een smalle ruimte een kleur geeft, oogt de ruimte minder diep.

 

 

 

Ruimer:

Door alleen de vloer in de ruimte een kleur te geven lijkt de ruimte groter. 

 

 

 

 

Dieper:

Door zowel de zijwanden als de achterwand een kleur te geven lijkt de ruimte dieper. 

 

 

 

Door deze twee technieken te combineren wordt de ruimte optimaal vormgegeven. Zo wordt er gekeken naar het effect van kleur op de ruimte zelf en op de mensen die hier werken. Heeft u behoefte aan passend kleuradvies? Dan helpen wij u graag verder. Neem contact op voor de mogelijkheden.