Als het weer kan, komen medewerkers vaker op kantoor. Maar het thuiswerken zal een of meerdere dagen per week blijven. Het kantoor als enige werkplek is dus niet meer vanzelfsprekend. Ondanks dat, daar waar dat kan, thuiswerken door veel bedrijven, organisaties en de overheid wordt gestimuleerd, zijn we inmiddels bezig met de inrichting om weer ‘terug naar kantoor’ te gaan. Hoe speelt u als ondernemer doeltreffend in op de nieuwe kantoorsituatie?

Feiten over kantoor- & thuiswerken

Ongeveer de helft van de medewerkers onder de 35 jaar vindt zichzelf productiever op kantoor. Dat blijkt uit onderzoek van Maintel – specialist in bedrijfscommunicatie – onder 1.000 werknemers in het Verenigd Koninkrijk. Opvallend is dat van de oudere generatie, werknemers van 55 jaar of ouder, slechts 19% zichzelf productiever op kantoor vindt dan thuis. Jonge werknemers hebben het gevoel zich nog te moeten bewijzen. Daarnaast hebben ze meer behoefte aan face-to-face-ondersteuning van collega’s. En dan is het lastig als 28% van de respondenten aangeeft collega’s minder goed te bereiken, wanneer ze niet op kantoor werken. Voor oudere werknemers is thuiswerken juist een uitkomst, omdat ze hun tijd efficiënter kunnen indelen en kunnen combineren met de verantwoordelijkheden die ze thuis hebben. Alle dagen thuiswerken is dus voor de meesten geen optie.

De aangepaste kantoorinrichting

Samen werken en samen ontmoeten, we zijn er weer aan toe! Het kantoor als enige werkplek is niet meer vanzelfsprekend. Maar, hoe creëert u uw toekomstige kantoorindeling? Het kantoor van de toekomst voorziet in hoofdzakelijk twee primaire functies; flexwerken en ontmoeten. Heeft u uw plan van aanpak al gemaakt? En hoe waarborgt u de veiligheid van uw medewerkers?

Oudholland is specialist op het gebied van inrichten van kantoorruimtes. Juist ook voor in de nieuwe situatie. (Her)indelen van uw (flexibele) werkplekken zal een positieve bijdrage leveren aan de nieuwe, veilige werksituatie voor u en uw medewerkers op kantoor. Van zit/sta plekken, scheidingswanden tot verstelbare monitorarmen.

Verder raden wij preventieschermen aan die u gemakkelijk met bureauklemmen kunt bevestigen. En denk aan opbergmogelijkheden zoals een laptoplocker en afsluitbare kasten om de spullen veilig in op te bergen. Kortom, wij leveren alles voor een optimaal flexibele werkplek.