Een datalek. Het is weer volop in het nieuws en de schrik van elk bedrijf. En van degene die het mogelijk treft. U hoopt er natuurlijk niet mee te maken te krijgen, maar... wist u dat diefstal van een mobiele telefoon of laptop ook valt onder een datalek? Er staan heel veel (persoons)gegevens in opgeslagen. Berg daarom laptops en telefoons veilig op in een locker.

Melding Autoriteit Persoonsgegevens

Een organisatie die persoonsgegevens verwerkt, dient ieder datalek direct te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens en in de meeste gevallen ook aan de betrokkene(n).

Een datalek is iedere inbreuk op de beveiliging waarbij persoonsgegevens verloren zijn gegaan, ongeoorloofd zijn gewijzigd, verstrekt of ingezien. Bijvoorbeeld bij diefstal van een laptop met daarop een klantenbestand, het verliezen van een USB-stick, een hack waarbij persoonsgegevens zijn buitgemaakt, of het verzenden van gegevens naar een foutief e-mailadres.

Zorgvuldigheid voorop

Het is van groot belang om te voorkomen dat laptops, tablets, USB-sticks en mobiele telefoons in verkeerde handen terechtkomen.

Oudholland heeft een aantal handige lockers in het assortiment om uw apparaten veilig op te bergen en diefstal te voorkomen. Deze lockers hebben een stroomvoorziening zodat de appartuur ook meteen kan worden opgeladen. Heel handig!