De werkplaats is het hart van veel organisaties. In de werkplaats vinden verschillende bedrijfsprocessen plaats en hier heb je het juiste materiaal voor nodig. Denk hierbij niet alleen aan gereedschappen, maar ook aan hulpmiddelen. Werkbanken, interne transportmiddelen, onderdelenkasten en paktafels horen allemaal bij een goede werkplaats.

 

Minder verlies

Een onoverzichtelijke werkplaats kan veel waste, oftewel verlies, veroorzaken. Overzicht in een werkplaats is van essentieel belang, er vinden immers verschillende bedrijfsprocessen plaats. Verlies komt op verschillende manieren voor. Een overzichtelijke werkplaats zorgt ervoor dat dit zoveel mogelijk beperkt wordt.

 

Voordelen van overzicht

Allereerst zorgt overzicht ervoor dat er geen tijd meer wordt verspild. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alles een vaste plek heeft. Dit bespaart medewerkers tijd, ze hoeven niet meer te zoeken naar een specifieke schroevendraaier of boormachine. Het verschil lijkt misschien klein, maar elke keer een paar seconden en dat een aantal keren per uur? Dat is aan het eind van de streep toch een groot verschil.

 

zwaarlastkast

Daarnaast kan een werkplaats een kostenpost zijn. Denk maar eens aan materialen die kwijtraken of op een onbewaakt moment gestolen worden. De aanschaf van nieuw materiaal kost tijd en geld. In een overzichtelijke werkplaats is in een oogopslag duidelijk of er wat mist. Diefstal zal snel aan het licht komen, ook wanneer medewerkers op locatie aan het werk zijn. Bij terugkomst is direct duidelijk dat er wat mist.

 

Ook van materiaal kwijtraken zal minder snel sprake zijn. Alles heeft een vaste plaats en wordt daar ook teruggelegd na gebruik. Er zwerven geen voorwerpen meer rond, die kwijt kunnen raken. 

 

Perfecte inrichting werkplaats

Elk bedrijf werkt op een andere manier en de perfecte werkplaats is dan ook voor iedereen anders. Je kent zelf jouw bedrijf het beste en weet dan ook precies wat er allemaal gebeurt binnen het bedrijf. Daar waar je alles weet van je bedrijf, weten wij alles van de juiste inrichting. Oudholland geeft je graag extra tips. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanschaffen van de juiste kast met een goede draaglast. Ook helpen wij je graag bij het maken van een efficiënte inrichting voor jouw werkruimte.

 

Top 5 werkplaatsmeubilair

Oudholland heeft een ruim en divers aanbod aan werkplaatsmeubilair. Deze items staan in onze top 5:

 werkbank

1. Werkbank

Onmisbaar in een werkplaats: de werkbank. Onze WB1 werkbank met onderblad kan tot wel 300 kilo dragen, werkt u met zware materialen? Dan is deze werkbank een echte aanrader.

 

2. Zwaarlastkast

In een werkplaats bevinden zich vaak zware gereedschappen en materialen. Onze zwaarlastkasten zijn uitstekend geschikt om deze gereedschappen in op te bergen. Door de hoge draagkracht, buigen de planken niet door.

 

3. Industriestoel

Een industriestoel zorgt ervoor dat medewerkers comfortabel hun werk kunnen uitvoeren. De stoel ondersteunt waar nodig, maar is niet lomp en belemmert daardoor niet tijdens de werkzaamheden.

stahulp 

4. Industriële stahulp

Ook voor de medewerkers die staand werk verrichten, heeft Oudholland een oplossing. Een industriële stahulp ondersteunt en zorgt voor meer comfort, zodat medewerkers geen beenklachten krijgen.

 

5. Vakkenkast

Om spullen netjes op te bergen en een overzichtelijke werkplaats te creëren is een vakkenkast ideaal. Bij Oudholland vind je  vakkenkasten van verschillende groottes en indelingen, bijvoorbeeld de populaire vakkenkast 200x100x30 centimeter