Ruim 28 jaar geleden was het in Esbjerg in Denemarken al heel normaal. Ik was daar op bezoek bij een leverancier en zag ze direct staan: de zit-sta werkplekken. Deze worden nu vooral om gezondheidsredenen massaal toegepast in het Nederlandse bedrijfsleven. De Denen wisten toen al dat dit beter is voor de gezondheid van werknemers.

 

Te vaak en te veel zitten is namelijk niet goed voor de gezondheid, blijkt uit onderzoek van TNO. Iemand die te veel zit heeft een grotere kans op gezondheidsklachten. Zo kunt u rugklachten krijgen, maar ook diabetes kan een gevolg zijn van te veel zitten.

Zit-sta werkplekken

Ondanks deze feiten zitten we onbewust steeds vaker en langer. Met de comfortabele zit-sta bureaus van Oudholland werk je niet alleen gezonder, maar ook actiever. De juiste kantoorinrichting stimuleert de geest van de werknemers, hierdoor ontstaan er betere ideeën en zijn de werknemers ambitieuzer.

 

Technische voordelen

Er zijn zit-sta bureaus die mechanisch (handmatig) verstelbaar zijn, maar ook automatisch verstelbaar is een optie. De standaardnorm is voor het hoogteversteltraject dat de laagste stand 65 centimeter is en dat de hoogste stand 130 centimeter is.

 

Er zijn ook bureaus beschikbaar die tussen de 71 en 120 centimeter in hoogte verstelbaar zijn. In dit bureau wordt één motor, in plaats van twee motoren, geplaatst. Dit hoogteversteltraject is voor de meeste mensen voldoende. Voor mensen die heel erg lang of heel erg klein zijn, is een bureau volgens de andere norm beter. Zowel deze bureaus als de bureaus met een korter versteltraject zijn verkrijgbaar bij Oudholland.

 

Voordelen voor de werkgever

Naast dat de zit-sta werkplekken veel voordelen hebben voor de werknemers zelf, zijn de plekken ook voordelig voor de werkgever. Medewerkers werken een stuk gezonder, wat een positieve invloed heeft op de prestaties.

 

Daarnaast zijn de werkplekken multifunctioneel inzetbaar, omdat ze makkelijk en snel in hoogte afgesteld kunnen worden op verschillende medewerkers. Er kunnen dus meerdere mensen achter hetzelfde bureau werken.

 

Instructie

Na het plaatsen van de zit-sta werkplek is er ruimte voor een instructie. Deze instructie biedt Oudholland aan, zodat de werkplek op de juiste manier wordt gebruikt. Wanneer bijvoorbeeld de hoogte verkeerd is afgesteld, kan dit ook klachten veroorzaken.

Onze mensen helpen bij het instellen van de juiste zit- en stahoogte.

 

We geven ook adviezen waar klanten zelf niet zo snel aan denken. Komt iemand op hakken naar kantoor? Ook dan moet de hoogte aangepast worden, het voordeel is dat de zit-sta bureaus makkelijk in hoogte verstelbaar zijn.

  

Service

Oudholland geeft standaard vijf jaar garantie op de zit-sta werkplekken. De werkplekken zijn van hoge kwaliteit en deze garantie bevestigd dat. Daarbij worden de meubelen voor u in elkaar gezet en voeren wij het verpakkingsmateriaal netjes af. De zit-sta werkplekken zijn te bestellen via de webshop en in de showroom in Elburg. 

 

Advies op maat

Een zit-sta werkplek liever in het echt zien en ervaren? In de moderne showroom van Oudholland is het mogelijk. U kunt in de showroom de zit-sta werkplekken bekijken, vergelijken en testen. Indien gewenst is het mogelijk om een werkplek op proef mee te krijgen. Pas na een aantal uur proberen, weet u immers hoe de plek echt bevalt.

 

Werkplekken inrichten

Ook advies over de werkplek is voor Oudholland geen probleem. Een medewerker komt gratis langs en kijkt naar de werkhouding van de medewerker en de verlichting van de werkplek. Hierop krijgt u een algemeen advies over het welbevinden van de werkplek.

 

Bij Oudholland wordt alles van A tot Z voor u geregeld.

 

Cor Wijnolts
Directeur Oudholland

 

Oudholland
De Rietkraag 5
Industrieterrein "de Broeklanden"
8082 AA Elburg

Telefoon: 0525 68 23 61
Mail: info@oudholland.nl
Website: www.oudholland.nl